Páginas

28 DE JUNY 🅔 IL·LUMINACIÓ DEL MONUMENT AL MIL·LENARI DE SANT PERE DE FIGUERES, EL TEMPLE DE SALVADOR DALÍ


AVUI VIGÍLIA DE SANT PERE, al temple figuerenc que l’honora s'han pogut veure completats els treballs d'il·luminació del monument al seu mil·lenari, “Agnus Dei-El meu nom és salvador”, que ens recorda el cicle etern de la vida, la mort, i de nou la vida, a través del Naixement i l’efecte òptic de l’Anyell que en resulta.

Així es tanca el procés creatiu de la darrera escultura de Duaita Prats, una obra que l’enllaça amb l'Empordà i un dels seus llocs sacres més nostrats, com passa amb els "7 monjos" que va situar al Santuari de La Mare de Déu del Mont.

També la uneix feliçment a Salvador Dalí, a qui ha reflectit en una de les cares de la gran pedra base com a fidel representatiu d'aquests primers mil anys. Dins els murs de Sant Pere el geni hi va escriure el seu particular alfa i omega en ser-hi batejat i celebrar-s'hi el funeral, i el nexe amb l'esglèsia va ser constant.

No tothom ho sabia i és cabdal per entendre molts dels elements que donen sentit a l'obra de Dalí. A partir d’ara, aquest recordatori a la nau lateral de Santa Úrsula i les Onze mil verges -i accés al campanar que fou la seva visió els darrers anys, des de l'habitació a la veïna Torre Galatea-, ho fa palés a tots els qui la visitin.

Ens agrada pensar que el mestre n'està content, allà on sigui.