Páginas

ABRIL I SETEMBRE 2018 🅔 INAUGURACIÓ DEL MONUMENT "LLIBERTAT!" I SÍMBOL DE LA VICTÒRIA



ELS JARDINS DE L'ESGLÈSIA DE SANT ESTEVE S'HAN TENYIT DE LLIBERTAT amb la inauguració del “Jardí groc”, impulsat per l’ANC Olot. El seu concepte és obra de l’artista garrotxina Duaita Prats, i té com a elements centrals, per una banda, el monument “Llibertat!”, realitzada per ella mateixa, i de l’altra, la participació ciutadana, encarregada de cobrir de groc les baranes dels jardins.

“Llibertat!”, segons la seva autora, és una escultura pensada en positiu, resultat d’un fet que segur que passa a tots aquells que porten el llaç groc a la solapa. Duaita Prats ha explicat que la idea sorgeix “d’un gest persistent”, el gir que acostuma a fer i que acaba transformant-lo en una "V" de victòria. Amb aquesta expressió, vol donar un missatge d’esperança i de força.

L’acte ha comptat amb familiars dels encausats, i també amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, que ha lloat la tradició artística de la ciutat i ha demanat "que la República catalana sigui efectiva". Els presents han acabat fent un minut de silenci i tot seguit l’acció “Planta el teu llaç per a la llibertat”, que ja ha aconseguit tenyir completament de groc les baranes dels jardins de Sant Esteve.