Páginas

SETEMBRE 2011 🅔 MONUMENT "7 MONJOS" AL 7è CENTENARI DEL SANTUARI DE LA MARE DE DÉU DEL MONT



INAGURADA I BENEÏDA PEL BISBE PARDO avui 10 de setembre l'escultura del VII Centenari del Santuari de la Mare de Déu del Mont (1311-2011), situat a Albanyà, Alt Empordà, obra de l'artista Duaita Prats.

"7 monjos" és un monument impulsat pel Rector Custodi del Mont, Mn. Enric Sala, en homenatge als 700 anys d'existència del recinte i als qui havien estat els seus fundadors. Feta en bronze sobre peanya de pedra, està instal·lada al repla superior de la façana de sol ixent i dóna la benvinguda als que s'acosten a aquest lloc tan especial, atalaia entre comarques

Representa els set monjos que van ser els darrers habitants del Monestir de Sant Llorenç de Sous, el 1332, abans de l'ensulsiament de la nau de la seva església a causa dels terratrèmols dels anys 1427-1428, i simbolitza els valors del Santuari: peregrinació, acolliment, pervivència, unió, tradició i modernitat.

L'acte va ser presentat pel delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, l’alcalde d’Albanyà, Joan Fàbregas, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Xavier Puigdollers, i el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy. La benedicció per part del bisbe Francesc Pardo va ser seguida per nombrosos fidels que van compartir la celebració. 

L’obra va començar a gestar-se fa un any abans en una visita de l’escultora garrotxina a la Mare de Déu del Món seguint els passos de Jacint VerdaguerNaixia llavors la idea de crear una peça d’art per transmetre el missatge que les parets del lloc sagrat han mantingut intacte en el decurs dels segles: "estar obert al romeu, al visitant, al fidel, al desconegut, a l’ateu, a l’amic”.