Páginas

JULIOL 2020 🅛 LLIBRE "79 ÀNIMES D'ARTISTA EN L'UNIVERS GIRONÍ" DE DUAITA PRATS I EUGENI PRIETO

 



UNA SINGULAR OBRA DE COL·LECCIONISTA, ideada per Duaita Prats al voltant de les fotografies i comentaris d'Eugeni Prieto, que neix com a “artefacte” per al descobriment de l’ànima que viu dins de cada artista. Una peça d'art en sí mateixa.

Allunyant-se de l'estereotip dels catàlegs d’artistes, "79 ànimes d'artista en l'univers gironí" constitueix una creació en format llibre que a través de la seva lectura i observació, ens guia a endinsar-nos en l’estela que uns i altres deixen en la nostra galàxia de l'art més propera.

Lluminàries, connexions, interseccions i distàncies de persones nascudes tant se val on, que pel sol fet de ser i estar, alimenten amb la seva influència fèrtil l’univers creatiu de Girona, i que en aquest espai físic i temporal un dia creuaren trajectòria amb la de Prieto. En tal fet, intencional o casuístic, rau el seu eix gravitacional. Entre els noms recollits, hi ha els de Xevi Solà, Manolo Sierra, Anna Manel·la, Josep Niebla, José Maria Guerrero, Quim Lecina, Javier Garcés... 

La publicació ha estat presentada al pati de la Casa de Cultura de Girona, i ha comptat amb un bon nombre dels artistes que apareixen en les seves pàgines.