Páginas

26 D'OCTUBRE DE 2021 🅔 EL DARRER "JUGADOR 10", PER A LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS


    Trofeu "Jugador 10": bronze, al·lumini, or i zirconita.


AQUESTA SETMANA HE DIT ADÉU, junt amb els meus companys de junta, a un projecte que els darrers 30 anys ha suposat una part important de les nostres vides. Dimarts 26 d'octubre celebràvem la cloenda de l'Associació de Periodistes de Tennis, l’APT, que un grupet format per Manel Serras, Jaume Pujol-Galceran, Toni Brosa, Carles Rovira, Jaume Boix i jo mateixa, vam fundar l'any 1991. N'he estat vice-president des de llavors, tasca que els darrers 15 anys he compaginat amb l’art.

Tot s’acaba en aquesta vida, i si es pot, s'ha de mirar d'acabar bé. Reconèixer quan és l'hora. Això és el que hem fet. En un moment en el qual els mitjans de comunicació han fet un gir de 180 graus, la nostra associació basada en la defensa gremial, el foment del tennis i la bona relació entre periodistes i esportistes, anava perdent el seu sentit. El periodista de tennis, especialista únic com a tal, deixa d’existir.

Diuen de nosaltres, de l’APT, que hem estat un cas d'èxit, i aquesta setmana per fi ho hem pogut celebrar a la "casa gran", el Reial Club de Tennis Barcelona 1899, amb els qui hem tingut sempre al costat, i que com el cas de David Ferrer, Tommy Robredo, Tomás Carbonell, Àlex Corretja, Emilio Sánchez Vicario, Sergio Casal, Carlos Costa, Albert Costa... s'han comportat com un dels nostres.

Hem volgut fer un últim acte simbòlic i lliurar el "Trofeu Jugador 10", que completa un palmarès brillant, una versió especial de l'escultura que potser recordeu que refeia cada primavera i es donava durant el Godó a un jugador del quadres gran. Aquest cop, no podia ser per ningú millor que la Federació Catalana de Tennis, tan important per a nosaltres des de l'inici, que ens va acollir quan érem una entitat naixent i mai ens ha abandonat. El Museu del Tennis serà la futura llar de l’obra i del nostre record. I ens quedarà per sempre la satisfacció d'haver format part de les petites històries del tennis català.